Planlösning optimerad för familjemys med fjällvärlden utanför fönstret

På fjällsemestern vill man umgås i stugan på kvällar. Därför är Vargbäcksvillan ritad för att ha det skönt och mysigt under fjällveckan. Vi har också tagit tillvara på utsikten över Tänndalsfjällen.

Titta på planlösningen och läs mer om rummen vid bilderna nedan.

Storstugan

Ett storslaget rum sällan skådat. Med fönsterpartier i båda ändar är ljuset i rummet fantastik, för att inte tala om utsikten! Sitter man i den enorma soffan kan man åt ena hållet njuta av utsikten ner mot Tänndalen och Tänndalssjön, och vrider man på huvudet åt andra hållet vilar ögonen på Hamrafjällets kam. I det här rummet kan man verkligen umgås och prata om dagens äventyr på fjället framför braskaminen. Takhöjden på 4,5 meter ökar på det rymliga intrycket. En TV finns på väggen för den om vill ha nyheter eller väderrapporten för morgondagen.

Köket

Allt man kan önska inklusive ismaskin. Här finns all utrustning som krävs för att laga mat åt skidåkare. Köket står mitt i storstugan och den sociala kontakten finns, liksom utsikten, alltid nära till hands under matlagningen eller disken efteråt. Matbordet har kortsidan mot fönsterpartiet på norrsidan. Det händer allt som oftast att man blir sittande vid frukostbordet drömmande med ögonen fästa mot utsikten på Hamrafjället.

Badrummet med relax

Ett badrum att njuta i. Här kan man tillbringa ett par timmar efter en dag på fjället, eller varför inte spendera en heldag när snöstormen viner utanför timmerknuten. Relaxavdelningen har en soffgrupp och på väggen hänger en skorstenslös öppen spis. Genom fönstret finns utsikten mot Tänndalssjön och Tänndalsvallens skidbackar. Vill man gå ut och svalka sig finns altandörr ut till uteplatsen. Bastun rymmer 4-5 vuxna och duschhörnet är i nära anslutning och avskärmat mot soffgruppen. Toaletten inne i badrummet har egen dörr

Röda sovrummet

Hela familjen sover skönt i ett sovrum. Med sina 4 bäddar kan hela familjen sova i detta sovrum. Nederslafen i familjesängen är 120 cm bred och rymmer både förälder och yngre barn ifall det skulle behövas.

Blå sovrummet

Det här är ett härligt sovrum. Familjesängen med 2 bäddar där nederslafen är 120 cm gör att det även går att sova tre personer här om det behövs. När man vaknar och drar upp rullgardinen slår morgonsolen och den gnistrande Tänndalssjön emot en.

Svarta sovrummet

Vargbäcksvillans "Master Bedroom" med dubbelsäng. Gott om garderobsplats och i ett eget hörn av huset lever man mest ostört i detta sovrum. Genom det liggande fönstret mot norr kan man njuta av Hamrafjället i morgonsol eller solnedgång.

Sovloftet

Gott om ytor och en generös dubbelsäng. Sovloftet är mer än 15 kvm stort och har plats för mer än sängar, även om dubbelsängen med sina 180cm är den bredaste i huset. Den branta lofttrappan gör att detta sovrum lämpar sig för vuxna. Passar kanske extra om man vill vara ifred en stund för att läsa en god bok eller på tu man hand.

TV-loftet

Skicka upp barnen på TV-loftet för att se på film medan de vuxna ostört kan umgås i storstugan. Enda problemet är att vi vuxna gärna gör barnen sällskap i den rymliga 320 cm breda soffan. TV med digitalbox, DVD, Hembioanläggning och ett Playstation 3 gör att timmarna lätt försvinner iväg på kvällarna. TV-loftet är även sovrum (nr 5) för en sängplats. Sängen står väl avskilt från soffan och TVn men passar inte att sova i innan TVn slocknat, men då har man 25 kvm för sig själv.

Lilla badrummet

Det här badrummet skulle få vilken vanlig fjällstuga som helst att vara avundsjuk. Fullt utrustat inklusive spegel med belysning, handdukstork och dusch med taksil.

Hallen

Rymlig hall med plats för alla pjäxor och skidkläder. Det finns två stycken uppfällbara pallar att sitta på när pjäxorna ska snöras på. Skidboden på utsidan av entrédörren gör att du når både skidor och snöskyffel när det snöat utan att behöva pulsa i nysnön

Tvättstugan

Fullt utrustad tvättstuga med torkskåp för blöta skidkläder, torktumlare och tvättmaskin.

Förråd

I förrådet finns plats för ytterligare skidor eller annan utrustning. På gaveln mot parkeringen finns timerstyrda uttag för motorvärmare.

Uteplats norr

Uteplatsen på baksidan når man direkt från köket i storstugan. Här finns plats för grillen och ett bord med 8-10 sittplatser. I början av sommaren kan man sitta och äta grillat samtidigt som man spanar på renarna på Hamrafället. Resten av året får man nöja sig med utsikten och det ogenerade läget.

Uteplats söder

Uteplats utanför relaxen. Perfekt att gå ut och svalka sig på efter en het bastu. Utsikten är det inget fel på med Tänndalssjön, Tänndalsvallens skidbackar och dalgången att vila ögonen på.