Alpin skidåkning i Funäsdalen, Tänndalen, Hamra och Ramundberget

Med 34 liftar och 121 nedfarter i Tänndalen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Tänndalsvallen får du tillgång till flest pister på ett skidpass i Sverige. Lägg till den garanterade natursnön, högfjällskänslan och vida åkytor i stora liftsystem och du får makalös skidåkning både i och utanför pisterna. Gratis skidbuss mellan pisterna gör det enkelt att ta sig till och från backen.

Öppna skidbackar och liftar

Ibland kan någon lift hållas stängd, vid teknisk driftstörning, hård vind m.m. Här kan du se vilka liftar som är öppna just nu under ordinarie öppettider.

Off-pist och heliskiing

Om du vill kan du även prova på Heliskiing till någon av de höga topparna i området. Eftersom funäsdalen ligger i ett så pass högt beläget område med så få människor boende i det finns det stora chanser att göra nya - förstagångsrepor- hela dagen lång! Ta en guidad off-pisttur där du får åka på ställen som man aldrig hittar till själv eller hika iväg på egen hand och upptäck dina egna favoriter.
Sveriges sydligaste helikopterskidåkning med åkning på bl.a. Skarvarna och Helags, som är den högsta toppen söder om polcirkeln. Fallhöjden är 800 meter, vilket kan jämföras med 5 1/2 Kaknästorn staplade på varandra.