Funäsfjällen är ett av Sveriges största skidområden

Funäsfjällen är en genuin skidort med alpina anläggningar som Tänndalen, Ramundberget och Funäsdalsberget. Totalt 121 nedfarter, flest på ett skidpass i Sverige. Här finns 300 km långa längdspårsystem och 450 km leder. Och här finns mäktiga system av skoterleder som pistas för att ge den bästa skoteråkningen.

Tänndalen förenar högfjällsmiljö med aktiv fjällsemester

Allt i Tänndalen är nära fjället. Med vackra vyer över Tänndalssjön, Tännån och Hamrafjället.
Här förenas genuin högfjällsmiljö med aktiv fjällsemester. Tänndalens alpina skidområde rankas som ett av Sveriges bästa och är störst i funäsdalen. Du åker i nedfarter på fjället, högt över havet, så säsongen är lång.

I backarna finns flera afterski-ställen, skiduthyrningar och prisbelönta restauranger som tillsammans med övriga krogar, sport- och mataffärer ger ett komplett utbud.. För dig som åker längd slingrar sig spåren vackert längs den lättillgängliga dalgången. Turleder och liftar tar dig upp på fjället utan onödigt många höjdmeter. Kombinationen preparerade längdspår, storslagen turåkning på fjället och förstklassig utförsåkning ger komplett skidåkning och häftiga fjällupplevelser.

Funäsdalens by är områdets centralort med fullt serviceutbud

I Funäsdalen by finns det mesta du behöver. Välsorterade livsmedelsbutiker och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Service som hälsocentral, bibliotek, systembolag, apotek, taxi, biluthyrning. Och gott om restauranger, pubar och nattklubbar.

Funäsdalsberget reser sig över byn, med ett nytt högklassigt skidområde. Nedfarter, liftar, kvällsbelysning, snökanonsystem och spektakulär toppstuga ger en unik kombination av vyer och skidåkning. Skidbussen är ett bra alternativ för dig som vill åka alpint i Funäsdalen men också vill kunna vara med på afterskin efter dagen i liftsystemen. För längdåkare ansluter spårsystemet på flera ställen.