Att göra på sommaren i Funäsfjällen

Här finns några förslag på aktiviteter och turistmål i Tänndalen och Funäsdalen.

Cykla mountainbike över högfjäll och genom dalgångar med underbara fjällvyer

Tänndalen och Funäsdalen är verkligen rätt ställe om du gillar mountainbike. Det finns hela 35 mil mountainbikeleder i närområdet. Vill du njuta av cykling i fjällen så finns det ett trettiotal leder. 
Du kan välja mellan lättcyklade leder till betydligt tuffare utmaningar.
Med linbanan i Hamra kommer du och cykeln snabbt upp på fjället till Hamras Downhill och sedan är det bara att välja vilken svårighetsgrad som passar dig utför.
Du kan hyra mountainbike på flera uthyrningsställen och även få guidade turer.

Klättring på klätterstig i svenska fjällen

Klätterstigen i Funäsdalen by är den enda klätterstigen i svenska fjällen. Ett helt säkert sätt att pröva bergsklättring för gammal som ung, med eller utan guide. Klättertornet i Tänndalen är Skandinaviens största utomhustorn, en 12 meter hög upplevelse. Tornet ligger vid Hamras dalstation och erbjuder flera olika klätterleder. För de som vill lära sig mer finns kurser för nybörjare och fortsättningskurser i klättring.

Stolsliften i Hamrafjället

Stolsliften i Hamra är ett annat enkelt sätt att snabbt komma upp på fjället och till Hamras toppstuga. Därifrån kan du vandra eller cykla eller kanske bara njuta av utsikten.

Spela golf på Sveriges äldsta fjällbana

Funäsdalsfjällens GK bildades 1972 och kan erbjuda Sveriges äldsta fjällbana, nyligen utsedd till länets bästa golfbana av golftidningen Golf Digest. Intressant layout, underbara vyer, mycket vatten och bra kvalitet på greener och fairways gör golfupplevelsen till något extra.
Besök Funäsdalen Golf

Härjedalens Fjällmuseum

Museet är ett kulturcentrum för hela Härjedalen, där utställningarna visar upp områdets historia och om de människor som levt och verkat här. I museet finns en utställning med konstnären Emil Näsvalls verk.
Läs mer om Härjedalens Fjällmuseum